skip to Main Content

Venlige valg

🌿 🌿 🌿 Gennem vores mange år i branchen, har vi et godt indblik i proces, materialer, bæredygtighed og ikke mindst kundernes ønsker til deres bolig. Nedenunder kan du læse om nogle af de materialer valget er faldet på, og som derfor anvendes i vores byggeri.

Konstruktion af bæredygtigt træ

Et moderne byggeris bærende elementer, er næsten altid usynligt i det færdige byggeri. Det konventionelle valg er derfor ofte elementer af (let-)beton. I Jystrup Park har vi valgt at benytte spær af træ, som bærende element i alle boliger.

Fra gasbeton til træ

Grøn omstilling kræver handling, at virkelig ville det, og at have modet til at afprøve nye byggemetoder og produkter. 

Huse-Byg vil gerne være med til at fremme kendskabet til PEFC™-certificeret træ og bæredygtigt byggeri. ”Ikke alle kender PEFC™-certificeret træ, derfor har vi gjort vores  under opmærksom på hvad det er gennem snak og vores hjemmeside huse-byg.dk. Kort sagt, betyder brugen af PEFC™ certificeret træ at skovene forvaltes så de ikke lider overlast, og vores fremtidige generationer derfor også har træ til deres byggeri”, udtaler Mike Borgstrøm.

Palsgaard Spær er PEFCTM-certificeret

Brugen af træ er stigende, og derfor føler vi, at det er vigtigere end nogensinde at bruge bæredygtigt træ, og derved beskytte verdens skove, skovens dyreliv, samt sikre at der plantes ny skov. Vi er derfor nu PEFC™-certificeret.  

PEFC™ er din sikkerhed for bæredygtige produkter. PEFC™ har rødder i familieskovbrug, og har en vision om, at skabe en verden, hvor mennesker forvalter skoven bæredygtigt.

Ved at vælge PEFC™-certificerede produkter, er du med til at sikre verdens skove, og at biodiversiteten kan opretholdes, så de dyr, planter og mennesker, der lever af – og i – naturen ikke tager skade. Med PEFC Chain of Custody™ systemet har du mulighed for at spore, at det du køber, kommer fra bæredygtige kilder.

En bæredygtig fremtidssikring

Spær er et bærende element i et byggeri, men er også næsten altid usynligt i det færdige byggeri.

Spær har  en enorm betydning at spær bygges i træ. Spær i træ er lageret med CO2 til gavn for klimaet. Træet i spærkonstruktioner står for en betydelig del af det træ, som bruges i et byggeri.

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) er verdens største certificeringssystem for bæredygtigt skovbrug. Et godkendt og anerkendt miljø-mærke for bæredygtigt træ til forbrugerne.

Tekst, video og foto, vedr. spær, er fra vores leverandør Palsgaard Spær

Udvendig væg af blødstrøgne sten

Til vores byggeri har vi valgt en kombination af tre forskellige blødstrøgne sten. De lyse prima como og sorte unika hera fra Randers Tegl, er kombineret med den mørk brune fra Egernsund.  I vores øjne, er det tre virkelig smukke sten med et tidløst og moderne look. Stenene ældes pænt, så både nuværende og fremtidige beboere vil føle sig godt tilpas i deres hjem.

PRIMA COMO RT473 – Grå blødstrøgen sten med engobe

Prima er en serie blødstrøgne mursten, der har gennemgået en varieret forædlingsproces. Hver enkelt sten har sit eget spændende udtryk, og serien rummer både klassiske og mere karakteristiske farvenuancer, til den markante byggestil. Den blødstrøgne produktionsmetode skaber rig variation og spil i stenenes overflade, som giver den færdige facade et spændende udtryk.

UNIKA HERA RT548 – Grå blødstrøgen sten med engobe

Unika er den mest eksklusive mursten fra Randers Tegl. Serien rummer blødstrøgne sten med høj detaljerigdom og spændende farvespil. Unika-mursten gennemgår et længere produktionsforløb for at opnå det færdige udtryk. Deres unikke overfladestruktur giver det færdige byggeri en markant og dynamisk facade, der er rig på variationer. Hver eneste mursten i Unika-serien er brændt til at gøre indtryk.

MØRK BRUN EW2422 – BRUN blødstrøgen sten

Brun er en klassisk renfarvet mursten med en dyb brun farve. Vi har her valgt sten fra Wienerberger for at få den helt rette nuance, der spiller perfekt sammen med de øvrige rækker.  De brune sten er fra det danske Helligsø Teglværk og produceret i Hurup Thy

Mursten har en levetid på godt 100 år

Mursten og mørtel har en minimal risiko for biologisk vækst og skaber derfor de bedst tænkelige rammer for trivsel.

Det, vi bygger i dag, skal ældes pænt, så fremtidige generationer også føler sig godt tilpas og også ønsker at bo der. Veldesignet arkitektur kombineret med materialer, der holder længe og ældes med ynde forbliver attraktive i generationer. Udviser vi alle omtanke for at social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed må gå hånd i hånd, da opnår vi for alvor effekten af at tænke bæredygtigt.

Al spild bliver genanvendt

Murværk udleder ikke eller består af miljøskadelige stoffer.

Alle former for spild i murstensproduktionen bliver genanvendt. I produktionen af stenene anvendes udelukkende grøn, vedvarende energi fra danske vindmølleparker.

Tekst, video og foto, vedr. mursten, fra vores leverandør Randers Tegl

Intelligente vinduer med ventilation

Løsningen vi har valgt, sparer dig for dyre installationer som mekaniske genvindingsanlæg, jordvarme og solceller med mere. Ventilationsvinduet lufter ud for dig og giver godt indeklima.

Bæredygtig ventilation og varme

Ventilationsvinduet giver verdens sundeste indeklima – der tilmed er billigt i drift!

Ventilationsvinduet slipper frisk luft ind. Andre vinduer slipper luften direkte igennem, så du kan opleve træk og kulde. Inde i Ventilationsvinduet bliver den friske luft varmet op af varmetabet fra din bolig. Det giver dig store besparelser på varmeregningen.

Om sommeren er vinduerne automatisk med til at holde en behagelig temperatur indenfor.

Det er derfor ventilationsvinduet kaldes et intelligent vindue.

Den mere tekniske forklaring

Living Better er et komplet koncept til sundt indeklima. Det giver dig så lavt energiforbrug, at boligerne overholder kravene til energiniveauet i BR18 uden alternative energikilder som fx solceller.

En udsugningsvarmepumpe fra IKM øger effekten af Ventilationsvinduerne ved at skabe et undertryk fra sin centrale placering i boligen.

Du kommer ikke til at mærke undertrykket. Alligevel er det nok til at trække den brugte luft til pumpen, så fugten og varmen kan gøre gavn i stedet for skade.

Varmepumpen er behovsstyret og kan justere gulvvarmen på både stueetagen og første sal efter udetemperaturen.

Tekst, video og foto, vedr. mursten, fra vores leverandør Ventilationsvinduet

Det langtidsholdbare og bæredygtige valg

Vi har valgt bæredygtig fibercement til at bryde facadens murstenslook. Produkterne i fibercement er både brandsikre, vandfaste og vil aldrig rådne eller revne.

naturtro produkt med cedertræsstruktur

De produkter der anvendes til udvendigt brug kan benyttes til at opnå en BRE A+ certificeret facade (BRE Green Products Guide)

Hardie Plank er ikke træ. Udseendet er dog så tæt på at de øvrige fordele gør at valget faldt på Hardie Plank. Også selv om Fibercementløsningen er et dyrere materialevalg end træ.

Hardie Planks produktionsproces er bygget på viden om de nyeste teknologier for at producere miljøvenlige, holdbare produkter og på at arbejde hen imod en mere bæredygtig fremtid.

Typisk er den forventede levetid på Hardie® produkter over 60 år. Hardie Planks ColourPlus™ Teknologi betyder en ensartet overflade i høj kvalitet, der ikke skal males efterfølgende og som dermed sparer miljøet for belastning af tomme malerspande (ofte med rester af maling), pensler, penselrens mm.

BÆREDYGTIGHED PÅ FACADEN

Hardie Plank I fibercement er lavet af bl.a. cellulosefibre fra FSC-dyrkede Radiata nåletræer. Der tilføres blot cement, sand, vand og et minimalt mix af tilsætningsstoffer for at øge bræddernes ydeevne. Produkterne anses for at være langtidsholdbare med lavt vedligehold og er dertil energibesparende. Alle produktionsprocesser anvender genbrug af materialer til at fremstille nye brædder. Indholdet af naturlige ingredienser gør, at produktet afgiver mindre støv ved skæring og bidrager dermed til et sundere arbejdsmiljø.

Hardie Plank benytter de nyeste teknologier inden for optimering af genbrug, specielt inden for råmaterialer og minimering af brug af både vand og elektricitet. Når det færdige produkt først er monteret, bruges der færre resurser på udskiftning – og ligeledes minimeres vedligehold og reparationer i forhold til andre gængse byggematerialer.

Sikkerhed i højsædet: Alle Hardie Planks fibercementprodukter er ubrændbare iht. A2-s1-d0 standard.

Den lave densitet i Hardie Planks produkter betyder, at de kan transporteres med mindre energi end tunge byggekomponenter. Hurtig montage giver også mindre påvirkning.

Har du spørgsmål til projektet?

Kontakt HUSE-BYG på tlf. 60353076 eller kontakt@huse-byg.dk

Følg med på Huse-Byg | Facebook

Back To Top