skip to Main Content

Venlige valg

🌿 🌿 🌿 Gennem vores mange år i branchen, har vi et godt indblik i proces, materialer, bæredygtighed og ikke mindst kundernes ønsker til deres bolig. Nedenunder kan du læse om nogle af de materialer valget er faldet på, og som derfor anvendes i vores byggeri.

Et moderne byggeris bærende elementer, er næsten altid usynligt i det færdige byggeri. Det konventionelle valg er derfor ofte elementer af (let-)beton. I Jystrup Park har vi valgt at benytte spær af træ, som bærende element i alle boliger.

Konstruktion af bæredygtigt træ

Et moderne byggeris bærende elementer, er næsten altid usynligt i det færdige byggeri. Det konventionelle valg er derfor ofte elementer af (let-)beton. I Jystrup Park har vi valgt at benytte spær af træ, som bærende element i alle boliger.

Fra gasbeton til træ

Grøn omstilling kræver handling, at virkelig ville det, og at have modet til at afprøve nye byggemetoder og produkter. 

Huse-Byg vil gerne være med til at fremme kendskabet til PEFC™-certificeret træ og bæredygtigt byggeri. ”Ikke alle kender PEFC™-certificeret træ, derfor har vi gjort vores  under opmærksom på hvad det er gennem snak og vores hjemmeside huse-byg.dk. Kort sagt, betyder brugen af PEFC™ certificeret træ at skovene forvaltes så de ikke lider overlast, og vores fremtidige generationer derfor også har træ til deres byggeri”, udtaler Mike Borgstrøm.

Palsgaard Spær er PEFCTM-certificeret

Brugen af træ er stigende, og derfor føler vi, at det er vigtigere end nogensinde at bruge bæredygtigt træ, og derved beskytte verdens skove, skovens dyreliv, samt sikre at der plantes ny skov. Vi er derfor nu PEFC™-certificeret.  

PEFC™ er din sikkerhed for bæredygtige produkter. PEFC™ har rødder i familieskovbrug, og har en vision om, at skabe en verden, hvor mennesker forvalter skoven bæredygtigt.

Ved at vælge PEFC™-certificerede produkter, er du med til at sikre verdens skove, og at biodiversiteten kan opretholdes, sĂĄ de dyr, planter og mennesker, der lever af – og i – naturen ikke tager skade. Med PEFC Chain of Custody™ systemet har du mulighed for at spore, at det du køber, kommer fra bæredygtige kilder.

En bæredygtig fremtidssikring

Spær er et bærende element i et byggeri, men er også næsten altid usynligt i det færdige byggeri.

Spær har  en enorm betydning at spær bygges i træ. Spær i træ er lageret med CO2 til gavn for klimaet. Træet i spærkonstruktioner står for en betydelig del af det træ, som bruges i et byggeri.

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) er verdens største certificeringssystem for bæredygtigt skovbrug. Et godkendt og anerkendt miljø-mærke for bæredygtigt træ til forbrugerne.

Tekst, video og foto, vedr. spær, er fra vores leverandør Palsgaard Spær

Udvendig væg af blødstrøgne sten

Til etape 1 har vi valg stenen “Prima COMO RT473”. I vores øjne, en virkelig smuk sten med et tidløst og moderne look. Stenen ældes pænt, sĂĄ bĂĄde nuværende og fremtidige beboere vil føle sig godt tilpas i deres hjem.

Grå blødstrøgen sten med engobe

Prima er en serie blødstrøgne mursten, der har gennemgået en varieret forædlingsproces. Hver enkelt sten har sit eget spændende udtryk, og serien rummer både klassiske og mere karakteristiske farvenuancer, til den markante byggestil. Den blødstrøgne produktionsmetode skaber rig variation og spil i stenenes overflade, som giver den færdige facade et spændende udtryk.

Mursten har en levetid pĂĄ godt 100 ĂĄr

Mursten og mørtel har en minimal risiko for biologisk vækst og skaber derfor de bedst tænkelige rammer for trivsel.

Det, vi bygger i dag, skal ældes pænt, så fremtidige generationer også føler sig godt tilpas og også ønsker at bo der. Veldesignet arkitektur kombineret med materialer, der holder længe og ældes med ynde forbliver attraktive i generationer. Udviser vi alle omtanke for at social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed må gå hånd i hånd, da opnår vi for alvor effekten af at tænke bæredygtigt.

Al spild bliver genanvendt

Murværk udleder ikke eller består af miljøskadelige stoffer.

Alle former for spild i murstensproduktionen bliver genanvendt. I produktionen af stenene anvendes udelukkende grøn, vedvarende energi fra danske vindmølleparker.

Tekst, video og foto, vedr. mursten, fra vores leverandør Randers Tegl

Intelligente vinduer med ventilation

Løsningen vi har valgt, sparer dig for dyre installationer som mekaniske genvindingsanlæg, jordvarme og solceller med mere. Ventilationsvinduet lufter ud for dig og giver godt indeklima.

Bæredygtig ventilation og varme

Ventilationsvinduet giver verdens sundeste indeklima – der tilmed er billigt i drift!

Ventilationsvinduet slipper frisk luft ind. Andre vinduer slipper luften direkte igennem, så du kan opleve træk og kulde. Inde i Ventilationsvinduet bliver den friske luft varmet op af varmetabet fra din bolig. Det giver dig store besparelser på varmeregningen.

Om sommeren er vinduerne automatisk med til at holde en behagelig temperatur indenfor.

Det er derfor ventilationsvinduet kaldes et intelligent vindue.

Den mere tekniske forklaring

Living Better er et komplet koncept til sundt indeklima. Det giver dig sĂĄ lavt energiforbrug, at boligerne overholder kravene til energiniveauet i BR18 uden alternative energikilder som fx solceller.

En udsugningsvarmepumpe fra IKM øger effekten af Ventilationsvinduerne ved at skabe et undertryk fra sin centrale placering i boligen.

Du kommer ikke til at mærke undertrykket. Alligevel er det nok til at trække den brugte luft til pumpen, så fugten og varmen kan gøre gavn i stedet for skade.

Varmepumpen er behovsstyret og kan justere gulvvarmen på både stueetagen og første sal efter udetemperaturen.

Tekst, video og foto, vedr. mursten, fra vores leverandør Ventilationsvinduet

Vi træffer valg ud fra mange aspekter og absolut med klimaet, området og naturligvis de kommende lejere, som væsentlige faktorer.

Har du spørgsmål til projektet?

Kontakt HUSE-BYG pĂĄ tlf. 60353076 eller kontakt@huse-byg.dk

Følg med på Huse-Byg | Facebook

Back To Top